17 august 2008

Un pariu pe care vreau sa-l pierd

Un gest nobil care, cu siguranta, nu va fi urmat. Cam asa as caracteriza actiunea de ecologizare a insulei de agrement din Bacau, de catre salariatii de le Directia Apelor “Siret”, Serviciul de Gospodarire a Apelor si Holcim Romania.

Zilele trecute, oamenii acestia de bine au curatat zona si au montat cosuri pentru peturi, metale si hirtie. Actiunea lor s-a vrut sa fie una care, prin puterea exemplului, sa-i convinga pe cetateni sa respecte curatenia, mediul.

Vax albina, va spun eu! Ma vor critica, poate, unii, care vor spune ca ma grabesc sa trag concluzii si sa dau verdicte. Dar sint sigur ca (aproape) nimeni nu va respecta exemplul lor. Pentru ca multi (prea multi) dintre noi sint invatati sa fie minati de la spate. Cita vreme nu o sa fie cineva cu ochii pe ei si cu carnetelul de amenzi pregatit, cei iesiti la “relaxare” pe insula vor continua sa intretina mizeria. Imi doresc enorm de mult sa gresesc, dar sint gata sa tin un pariu cum ca am dreptate. Spun asta cu tot respectul fata de oamenii care au initiat si desfasurat actiunea.

Un comentariu:

Anonim spunea...

hmm...depinde....treb sa fii a naibii de needucat sa nu poti sa arunci gunoiul in cos...ar fi mare pacat sa ai dreptate :)