31 iulie 2008

Apel umanitar pentru ajutorarea sinistratilor

Ca urmare a inundatiilor care au afectat o parte din judetul Bacau, la nivelul Episcopiei Romanului a fost constituit un comitet de urgenta, in vederea analizarii situatiei existente si a gasirii solutiilor pentru depasirea acestor momente dificile. Totodata, Biroul de Presa al Episcopiei Romanului a remis un comunicat de presa: “Ca urmare a dezastrelor provocate în judetele Neamt si Bacau, membrii Centrului Eparhial, alaturi de preotii si credinciosii Episcopiei Romanului, sint alaturi de familiile celor afectati de furia apelor, participînd cu compasiune la suferinta lor.

În acelasi timp ne rugam Bunului Dumnezeu pentru ca alte nenorociri sa nu se mai abata asupra noastra si îi îndemnam pe crestini sa nu-si piarda nadejdea în fata necazurilor, avind încredintarea, ca si în anii trecuti, ca se vor gasi resurse umane si materiale, pentru depasirea acestor grele încercari.

Din încredintarea Preasfintitului Dr. Ioachim Bacauanul, în ziua de 29 iulie, la nivelul Episcopiei Romanului, a fost constituit un comitet de urgenta, al carui presedinte a fost desemnat pr. Gherasimescu Ioan, vicar administrativ al Episcopiei Romanului. Acest comit va analiza situatia existenta si gasirea solutilor necesare ajutorarii sinistratilor.

Cunoscînd spiritul de comuniune si dragoste crestina al românilor, dovedit cu prisosinta în situatiile grele provocate de inundatiile din anii trecuti, avem nadejdea ca si de aceasta data ne vom mobiliza cu totii pentru ajutorarea semenilor nostri aflati în grele încercari în aceasta parte a Moldovei.

În acest sens, pentru ajutorarea sinistratilor din zona Bacaului si Romanului, donatiile în bani se pot depune în urmatorul cont bancar RO02RNCB0198003318260001, deschis la BCR Roman. Pentru mai multe informatii puteti suna la secretariatul Centrului Eparhial Roman: 0233744683, sau la Biroul de Presa al Episcopiei Romanului - 0234541001″, se mai arata in comunicat.

(preot Constantin GHERASIM)

Niciun comentariu: