11 iulie 2008

Cu omul de otel, la cules de musetel

Politisti comunitari si inspectori sanitar-veterinari au descins in forta, ieri, intr-una dintre pietele din Capitala. S-au imprastiat printre tarabe si s-au pravalit, napraznici, in circa unor babe care vindeau menta si caise fara a avea autorizatie.

Pe una dintre ele a cazut napasta. Un agent pe care nici rugamintile, nici amenintarile cu lesinul si puseul de tensiune n-au reusit sa-l induplece. Baba "traficanta" facea pasi si piruete printre masini si tarabe, voinicul in uniforma tinea aproape de ea. N-a slabit-o nici cind trecatorii au prins sa-l huiduie, indemnindu-l sa se ia de cei care au vile si masini straine.

Asta cu masinile straine imi aminteste niste chestii care se intimpla pe aici, pe la noi. Cind agentii nostri locali vad vreun gipan sau vreo "libuzina" oprite aiurea in trafic isi intorc cozorocul in alta parte. Fie ii bazaie vreo musca verde, fie au probleme cu antena-satelit de la
scuterele cu care au fost inzestrati.

Revenind, cel mai mult la "aghentul" bucurestean mi-a placut ca si-a facut datoria fara ezitare. A identificat baba dupa nume si-i va trimite amenda acasa. De oameni ca asta avem nevoie pentru ca lucrurile sa mearga in tara asta: multi, dar fermi.

Niciun comentariu: