31 iulie 2008

Noroc cu bunul Dumnezeu!

Presedintele Traian Basescu a spus, referindu-se la viiturile care au acoperit localitati din Moldova si Maramures, ca “lucrurile nu se rezolva cautind responsabili”. Afirmatia a facut-o alaltaieri, la Tamaseni, in judetul Neamt, si e una cu care sint intru totul de acord. Sint alte lucruri mai utile a fi facute acum, cind necazul apsa pe oameni.

Ar fi, insa, o premiera nationala ca, dupa ce ecourile inundatiilor se vor fi stins demult, chiar sa fie stabiliti, fara drept de apel, niste vinovati.

Unii presupun ca blamabili sint ucrainenii, care au dat drumul la baraje fara a ne anunta. Sau care ne-au comunicat debite mai mici decit cele pe care le-au deversat. Altii susura ca rusii au folosit o “arma meteorologica” pentru a aduce ploile care au produs inundatiile. De acuze nu fost feriti nici hidrologii nostri, care nu ar fi facut avertizarile la timp. Si invinuiri mai sint vehiculate…

Presedintele Traian Basescu, impins de umorul sau absolut… unic, a aruncat o parte din vina pe bunul Dumnezeu, care “a dat atita apa”. Si probabil ca la El se vor opri lucrurile.

Niciun comentariu: