10 august 2008

Manipularea, fundamentul noului Turn Babel


Publicatia britanica "The Observer" a publicat, recent, un material depre rezultatele unui studiu sociologic care a avut drept obiect "barbatul modern". Articolul - “Deprimati, oprimati, criticati: sunt barbatii noile femei?” - a fost semnat de jurnalista Elizabeth Day.

Cercetarea englezilor releva ca barbatii implicati in studiu "sunt mai putin fertili, (...) obsedati de kilogramele in plus, (...) neluati in seama in postura de parinti si confuzi cu privire la identitatea lor". Problemele curg: "barbatii se afunda si in rolurile traditional atribuite femeilor, vor sa arate bine, sa se imbrace bine, isi fac operatii estetice, (...) o patrime dintre persoanele care sufera de anorexie sunt barbati".

Concluzia asupra careia se apleaca jurnalista este ca, "daca barbatii se simt dezorientati, deziluzionati si inutili este corect sa ne gindim ca ei reprezinta «noua categorie oprimata»", aflata intr-o "situatie disperata".

Potrivit Institutului pentru studiul masculinitatii (Australia), miscarile feministe au schimbat presupusa "ordine". Femeile “reprezinta noua elita”, iar barbatii sunt doar "persoana care aduce banii in casa".

In economia "satului global", doar familia parea sa mai stea in calea "marelui plan". Crearea sau adancirea unei prapastii atitudinale intre barbati si femei este in folosul celor care reconstruiesc Turnul Babel. Suntem condusi (prin manipulare) intr-o directie gresita.


Niciun comentariu: