05 august 2008

Irak, o noua destinatie pentru romani

Multi romani aleg sa lucreze in Irak, atrasi de salariile mari oferite de firmele din aceasta tara, desi este o zona cu risc sporit de securitate. Parte dintre militarii romani care au activat in teatrele de operatiuni ale NATO opteaza sa lucreze in Irak, ca agenti de securitate, in schimbul unor salarii de 3.500 de dolari (aproximativ 7.900 lei). Lor li se mai ofera cazare si masa, precum si alte beneficii.

Mai mult de jumatate dintre cei care lucreaza ca agent de paza in Irak sint fosti jandarmi sau militari care au actionat in Irak si Afganistan. Ei coordoneaza garzile de securitate care pazesc institutii din Bagdad.

Care Bagdad a fost cotat de specialisti drept orasul cu cel mai mare grad de risc din lume. Totusi, lipsa perspectivelor in Romania ii alunga pe fostii combatanti in acea zona.

Meseriasii ne-au plecat din tara de la inceputul anilor ‘90, drept urmare, importam forta de munca din indepartata Asia si din Republica Moldova. Se apropie vremea cand o sa jucam, ca in copilarie, “tara, tara vrem ostasi!”.

Niciun comentariu: