15 august 2008

Banel


Banel “Jardel” Nicolita e cel mai bun fotbalist dintre atleti si cel mai bun atlet dintre fotbalisti. Este unul dintre cei mai iubiti jucatori de la Steaua, fiind preferat de toti antrenorii care au trecut pe banca datorita vitezei si volumului de efort pe care îl depune în joc. Aptitudinile de bun atlet l-au adus si in echipa nationala a Romaniei, unde se comporta la fel ca la echipa de club.

Banel alearga chiar si atunci cand nici macar antrenorii nu mai au suflu sa strige la jucatori. Fuge la fel de rapid si hotarit din primul pana in ultimul minut al meciului. Si inca mai poate! Travaliul lui impresionant a fost remarcat de o lume intreaga, la Campionatul European 2008 din Elvetia si Austria.

Banel e simpatic, determinat, un jucator de moral, un baiat modest si gata oricind sa dea totul pe teren. Chiar si un autogol, atunci cind nimeni nu se asteapta.

Miercuri seara, in meciul Stelei cu Galatasaray Istanbul, Banel a reusit sa dea si un gol important (in poarta turcilor, de data asta!), primul, dupa sase luni de “seceta”. Atunci cind vine vorba de tehnica si de viziune in joc, Banel continua sa alerge. Si o face temeinic! Dovada sta faptul ca, la final de meci, patronul Gigi Becali l-a nominalizat drept “cel mai bun jucator de pe teren”.

Cum spuneam, e cel mai bun fotbalist dintre atleti si cel mai bun atlet dintre fotbalisti. E tinar - implineste 24 de ani abia la anul, pe 7 ianuarie -, asa ca mai are timp sa ajunga fie fotbalist intre fotbalisti, fie atlet intre atleti. Deocamdata, alearga pe terenul de fotbal. Uneori, chiar cu folos! Ca miercuri seara, de exemplu.



imagine: nicolita.ro

Niciun comentariu: