29 august 2008

A inceput campania electorala, editia de toamna

Premierul Calin Popescu Tariceanu, pedelistul Theodor Stolojan si liderul pesedeilor, Mircea Geoana, au in intentie sa intre in cursa pentru un mandat de premier, dupa alegerile din noiembrie.

Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca vrea sa fie candidatul PNL pentru functia de prim-ministru al Romaniei. Pe de alta parte, in conditiile in care nu castiga alegerile, liberalii au subliniat ca sunt de acord cu un premier de la PD-L (cu care ar forma, impreuna, guvernul), care sa nu fie, insa, tocmai Theodor Stolojan.

Or, Stolojan este numele cel mai vehiculat pentru aceasta functie printre membrii partidului prezidential. De altfel, el a declarat, deja, ca va accepta rolul de candidat, daca pedelistii i-o vor cere.

Mircea Geoana, finul de porecla al lui Ion Iliescu, a spus, si el, ca “poate si vrea” sa fie premierul unui cabinet PSD-PC. In stilul preluat de la americani, el a facut “legamant” politic sa duca “Romania acolo unde merita” (eu, unul, nu prea stiu ce inseamna asta!).

Traian Basescu a anuntat, inca de acum cateva luni, ca el va accepta doar un democrat-liberal drept prim-ministru. Dar va trebui sa-si calce pe vorbe, daca electoratul va hotari altfel de cat el (doar daca nu vrea sa destabilizeze de tot tara asta).

Astazi, cei trei au sanse egale de a ajunge in fotoliul de prim-ministru. Declaratiile lor nu sunt altceva decit focul de pistol de la startul cursei electorale. Oameni buni, tineti-va, a inceput!

Niciun comentariu: