29 august 2008
A inceput campania electorala, editia de toamna
Premierul Calin Popescu Tariceanu, pedelistul Theodor Stolojan si liderul pesedeilor, Mircea Geoana, au in intentie sa intre in cursa pentru un mandat de premier, dupa alegerile din noiembrie.
Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca vrea sa fie candidatul PNL pentru functia de prim-ministru al Romaniei. Pe de alta parte, in conditiile in care nu castiga alegerile, liberalii au subliniat ca sunt de acord cu un premier de la PD-L (cu care ar forma, impreuna, guvernul), care sa nu fie, insa, tocmai Theodor Stolojan.
Or, Stolojan este numele cel mai vehiculat pentru aceasta functie printre membrii partidului prezidential. De altfel, el a declarat, deja, ca va accepta rolul de candidat, daca pedelistii i-o vor cere.
Mircea Geoana, finul de porecla al lui Ion Iliescu, a spus, si el, ca “poate si vrea” sa fie premierul unui cabinet PSD-PC. In stilul preluat de la americani, el a facut “legamant” politic sa duca “Romania acolo unde merita” (eu, unul, nu prea stiu ce inseamna asta!).
Traian Basescu a anuntat, inca de acum cateva luni, ca el va accepta doar un democrat-liberal drept prim-ministru. Dar va trebui sa-si calce pe vorbe, daca electoratul va hotari altfel de cat el (doar daca nu vrea sa destabilizeze de tot tara asta).
Astazi, cei trei au sanse egale de a ajunge in fotoliul de prim-ministru. Declaratiile lor nu sunt altceva decit focul de pistol de la startul cursei electorale. Oameni buni, tineti-va, a inceput!
28 august 2008
De la Chris Tucker la Barack Obama
- fictiune versus realitate
Barack Obama, senator de Illinois, a devenit oficial, miercuri, candidatul Partidului Democrat la fotoliul de presedinte al Statelor Unite. Obama a acceptat, la randu-i, sa intre, pentru democrati, in cursa alegerilor care se vor desfasura pe 4 noiembrie. El devine, astfel, primul candidat de culoare pentru Casa Alba al unuia dintre cele doua puternice partide din State.
Evenimentul mi-a amintit de un film “made in Hollywood”, Head of State, cu Chris Tucker - actor de culoare - in rolul principal. Tucker interpreta un consilier local sarac, care a acceptat - (tot) din partea Partidului Democrat - sa candideze pentru functia de lider al Administratiei de la Washington. In ziua alegerilor, exit-poll - urile il dadeau drept posibil castigator pe “negru”, cu un avans considerabil in fata contracandidatului sau alb si bogat. Pe fondul unei pronuntate absente de la vot a americanilor, un crainic mituit a anuntat la tv rezultatele sondajelor. O imagine preluata de la un satelit arata cum, imediat, strazile s-au umplut de cei grabiti sa schimbe lucrurile.
Filmul a fost produs in 2003 si este doar o fictiune, o comedie. Alegerile de pe 4 noiembrie sunt serioase si reale. America este o tara despre care politicienii care o guverneaza sustin ca poate exporta democratie.
26 august 2008
Mi-s calugarita miss!
Calugaritele catolice au ocazia sa participe, in septembrie, la primul concurs de frumusete dedicat lor. Ideea organizarii acestuia i-ar apartine, potrivit cotidianului Corriere de la Sera, parintelui Antonio Rungi, de la o dioceza din Italia. El asteapta fotografiile calugaritelor dornice sa se inscrie in competitie, pentru a le posta pe blogul personal. Acolo, internautii isi vor da votul pentru cele mai frumoase dintre “maicute”.
Preotul le face reclama surorilor cu vorbe demne de un petitor profesionist. Carnal ca un mirean, parintele Rungi alunga imaginea calugaritelor “batrine, slabe si triste” (!) si lauda nurii si vitalitatea surorilor tinere originare din Africa si America Latina, cu accent plescaind pe cele din Brazilia.
Sint convins ca exista “un farmec pudic, care provine din inima si suflet”, specific calugaritelor. Insa stiu si ca filmele porno care redau imagini cu “calugarite” violate fac furori printre fetisisti. “Frumusetea este un dar de la Dumnezeu, iar calugaritele sint, inainte de toate, femei”, spune preotul, iar eu nu-l contrazic. Sa fim si noi, inainte de toate, oameni deschisi la minte si sa vedem ce va iesi de pe urma acestui concurs. Ideea indusa de calugarite preotului - nici buna, nici rea, dar cert originala - denota ca asta asteapta ele de la noi.
25 august 2008
Am facut ce am putut
S-a tras cortina peste Jocurile Olimpice. Beijing 2008 a fost prima olimpiada, din scurta mea istorie, pe care nu am urmarit-o. Probabil pentru ca a fost una la care stiam ca nu mergem sa smulgem cat mai multe dintre medaliile puse in joc, ci doar ce si cat vom putea, si noi, acolo. Si am putut mai putin de cat ne-am asteptat.
La gimnastica ne-am dus chititi pe bronzul olimpic, nu pe aur, ca in alti ani. Handbalul (feminin) ni l-au scos din cap, la lupte, box, canotaj, gimnastica masculina ne-a urmarit (hai sa-i spunem asa) ghinionul.
Ne bucuram, totusi, ca am surclasat tari cu traditie la olimpiade, cum ar fi Canada, Polonia, Ungaria, Norvegia, Cuba si alte cateva. Cu toate astea, am un gust amar legat de editia a 29-a a Jocurilor Olimpice. Felicitari sportivilor si antrenorilor nostri care, sunt convins, au dat totul la Beijing. Dar…
Poate ca guvernantii ar trebui sa se gindeasca sa investeasca mai mult in sport. Banii aduc si organizare, si perseverenta, si dorinta. Exemplul cel mai bun e industria mondiala numita “fotbal”.
23 august 2008
Cum am ratat “distractia” de 23 august
M-a uimit declaratia de ieri a fostului subprefect Neculai Olaru, ca nu-si mai aminteste ce facea in zilele de 23 august de dinainte de 1990. M-a uimit doar intr-un prim moment, pentru ca, instantaneu, m-am gindit ce faceam eu in zilele de 23 august. Pur si simplu, am realizat ca nu am fost la nici o defilare de 23 august, ca am scapat de chinul grandioaselor reprezentatii.
Ziua respectiva m-a prins intotdeauna in vacanta, perioada in care eram la bunici, in Constanta. Aflam, insa, pe 15 septembrie, de la colegii de scoala, cum erau adusi cu arcanul la pregatirile pentru spectacolul omagial. Dirigintii ii sunau pe parinti pe la sfirsitul lui iulie si, daca aveai ghinionul sa fii in Bacau, erai trecut automat pe lista celor care urmau sa se produca pe 23 august. Zilnic, colegii mergeau “la stadion”, unde “maestrii de ceremonii” ii frecau citeva ceasuri. In soare, fara un strop de apa si cu rare pauze.
Un lucru imi amintesc, totusi, despre 23 august 1989. In toamna, urma sa merg la scoala militara si ma gandeam ca 23 august 1990 avea sa ma gaseasca batand asfaltul incins cu talpa bocancului, “sa moara rama-n pamant, la doi metri adincime”. Numai ca n-a fost sa mai fie.
vezi: http://poezice.unstory.com/
20 august 2008
M-am mutat! - http://poezice.unstory.com/
De azi, m-am mutat pe domeniul unstory.com. Voi mai posta si aici, dar, incet-incet, imi iau elan catre noua "casa". Asa ca, va astept la... POE ZICE!
Curve fara p(l)ata
Perioada concediilor, au aflat ziaristii din presa centrala, subtiaza veniturile prostituatelor din Capitala. Aflam, asadar, ca tariful fetelor de inchiriat cu ora a cunoscut o reducere de o suta de lei, de la 250 la 150 de lei. O alta veste prosta pentru prostituate este ca piata este sufocata de tirfulite tinere (a se citi “nou intrate in bransa”) care practica preturi de dumping, mult sub cele ale curvelor cu state vechi.
Subiectul cu necazurile estivale ale “pocnitorilor” de Bucuresti e din categoria celor cu care mai umpli, vara, ziarul sau timpii de emisie ai telejurnalului. Cu toate astea, nu e unul de neglijat. Nu de noi, muritorii de rind, ci de politicienii si legiutorii care ne conduc destinele.
Cind afli cit cistiga o curva intr-o ora si cit de multe parasute stau la coada sa paractice meseria asta, 365 de zile pe an, ar trebui sa ti se aprinda beculetul. Auzim, de 18 ani, aceeasi placa zgiriiata despre lipsa fondurilor la buget. Legiferarea prostitutiei ar aduce o caruta de bani guvernatilor. Ca-i moral sau imoral, asta-i o alta poveste! Industria asta chiar functioneaza (incercati sa-mi enumerati alte trei “ramuri” la fel de productive), mina - ma rog - de lucru exista, cerere, din plin, iar bugetul nu cistiga nimic de aici. Nici macar satisfactia de a fi intretinut (si) de curve!
18 august 2008
17 august 2008
Un pariu pe care vreau sa-l pierd
Un gest nobil care, cu siguranta, nu va fi urmat. Cam asa as caracteriza actiunea de ecologizare a insulei de agrement din Bacau, de catre salariatii de le Directia Apelor “Siret”, Serviciul de Gospodarire a Apelor si Holcim Romania.
Zilele trecute, oamenii acestia de bine au curatat zona si au montat cosuri pentru peturi, metale si hirtie. Actiunea lor s-a vrut sa fie una care, prin puterea exemplului, sa-i convinga pe cetateni sa respecte curatenia, mediul.
Vax albina, va spun eu! Ma vor critica, poate, unii, care vor spune ca ma grabesc sa trag concluzii si sa dau verdicte. Dar sint sigur ca (aproape) nimeni nu va respecta exemplul lor. Pentru ca multi (prea multi) dintre noi sint invatati sa fie minati de la spate. Cita vreme nu o sa fie cineva cu ochii pe ei si cu carnetelul de amenzi pregatit, cei iesiti la “relaxare” pe insula vor continua sa intretina mizeria. Imi doresc enorm de mult sa gresesc, dar sint gata sa tin un pariu cum ca am dreptate. Spun asta cu tot respectul fata de oamenii care au initiat si desfasurat actiunea.
15 august 2008
Banel
Banel “Jardel” Nicolita e cel mai bun fotbalist dintre atleti si cel mai bun atlet dintre fotbalisti. Este unul dintre cei mai iubiti jucatori de la Steaua, fiind preferat de toti antrenorii care au trecut pe banca datorita vitezei si volumului de efort pe care îl depune în joc. Aptitudinile de bun atlet l-au adus si in echipa nationala a Romaniei, unde se comporta la fel ca la echipa de club.
Banel alearga chiar si atunci cand nici macar antrenorii nu mai au suflu sa strige la jucatori. Fuge la fel de rapid si hotarit din primul pana in ultimul minut al meciului. Si inca mai poate! Travaliul lui impresionant a fost remarcat de o lume intreaga, la Campionatul European 2008 din Elvetia si Austria.
Banel e simpatic, determinat, un jucator de moral, un baiat modest si gata oricind sa dea totul pe teren. Chiar si un autogol, atunci cind nimeni nu se asteapta.
Miercuri seara, in meciul Stelei cu Galatasaray Istanbul, Banel a reusit sa dea si un gol important (in poarta turcilor, de data asta!), primul, dupa sase luni de “seceta”. Atunci cind vine vorba de tehnica si de viziune in joc, Banel continua sa alerge. Si o face temeinic! Dovada sta faptul ca, la final de meci, patronul Gigi Becali l-a nominalizat drept “cel mai bun jucator de pe teren”.
Cum spuneam, e cel mai bun fotbalist dintre atleti si cel mai bun atlet dintre fotbalisti. E tinar - implineste 24 de ani abia la anul, pe 7 ianuarie -, asa ca mai are timp sa ajunga fie fotbalist intre fotbalisti, fie atlet intre atleti. Deocamdata, alearga pe terenul de fotbal. Uneori, chiar cu folos! Ca miercuri seara, de exemplu.
imagine: nicolita.ro
14 august 2008
Marul lui Adam
Ministerul Sanatatii Publice a prezentat, saptamina aceasta, lista cu alimentele ce nu mai pot fi vindute in incintele institutiilor de invatamint. Dispar, astfel, din rafturile repectivelor unitati de alimentatie, printre altele, chipsurile, pizza, bomboanele, alunele si semintele sarate, sticksurile, saormele si sucurile cu continut mare de zahar.
Drept urmare, in chioscurile din scoli vom gasi doar fructe, legume, produse lactate (acestea fara restrictii), dar si sandvisuri cu continut scazut de calorii, apa plata si sucuri care contin doar extract de fructe sau legume, fara alte adaosuri. E o decizie buna, din punctul meu de vedere, pentru ca incurajeaza alimentatia corecta a copiilor si dezvoltarea sanatoasa a acestora. Iar copiii - o stim si noi, ca doar am fost ca ei - nu pot rezista tentatiilor.
Pe de alta parte, cea mai buna promovare a unui produs este sa il interzici. In perioada prohibitiei din Statele Unite ale Americii, contrabandistii de alcool au facut averi. La fel, Adam a fost indemnat de Eva si tentat sa muste din “fructul oprit” tocmai deoarece acesta ii era interzis.
“Tot ceea ce ne place este fie ilegal, fie imoral, fie ingrasa”, spune una dintre Legile lui Murphy. Este posibil ca noua lege sa dea un impuls vinzarilor celor care comercializeaza “fructele oprite” in afara perimetrelor scolilor. In acest caz, pentru unii producatori tot “raul” va fi spre (mai) bine.
13 august 2008
E bine sa te numesti Ceausescu!
Ultimul dintre urmasii sotilor Ceausescu, Valentin, a cerut instantelor sa ii retrocedeze parte din bunurile apartinind parintilor sai. El este acum la un pas de a cistiga 43 de tablouri valoroase. In demersul sau, judecatorii nu i-au cerut lui Valentin Ceausescu sa dovedeasca in ce mod operele de arta au ajuns in posesia familiei sale.
Simplul motiv ca operele de arta se aflau, la Revolutie, in casele familiei Ceausescu a fost suficient, pina acum, pentru magistrati. Si, foarte probabil, urmasul va intra in posesia colectiilor.
Un caz similar s-a intimplat in urma cu citiva ani. Atunci, fostul general de securitate Mihai Pacepa, fugit la americani in perioada Razboiului Rece, si-a revendicat colectia de opere de arta confiscata de Statul Roman dupa dertarea sa. Instanta a acceptat listele si evaluarile “spionului” si i-a dat cistig de cauza.
Zeci de mii de romani se chinuie, inca, pentru a recupera de la stat, prin intermediul instantelor, bunuri ce le-au fost confiscate de comunisti lor sau familiilor lor. Umbla, de nebuni, si aduna, in ani, mormane de hirtii cu care sa dovedeasca proprietatea celor revendicate. Nu se numesc, insa, Ceausescu Valentin sau Pacepa Mihai.
10 august 2008
Manipularea, fundamentul noului Turn Babel
Publicatia britanica "The Observer" a publicat, recent, un material depre rezultatele unui studiu sociologic care a avut drept obiect "barbatul modern". Articolul - “Deprimati, oprimati, criticati: sunt barbatii noile femei?” - a fost semnat de jurnalista Elizabeth Day.
Cercetarea englezilor releva ca barbatii implicati in studiu "sunt mai putin fertili, (...) obsedati de kilogramele in plus, (...) neluati in seama in postura de parinti si confuzi cu privire la identitatea lor". Problemele curg: "barbatii se afunda si in rolurile traditional atribuite femeilor, vor sa arate bine, sa se imbrace bine, isi fac operatii estetice, (...) o patrime dintre persoanele care sufera de anorexie sunt barbati".
Concluzia asupra careia se apleaca jurnalista este ca, "daca barbatii se simt dezorientati, deziluzionati si inutili este corect sa ne gindim ca ei reprezinta «noua categorie oprimata»", aflata intr-o "situatie disperata".
Potrivit Institutului pentru studiul masculinitatii (Australia), miscarile feministe au schimbat presupusa "ordine". Femeile “reprezinta noua elita”, iar barbatii sunt doar "persoana care aduce banii in casa".
In economia "satului global", doar familia parea sa mai stea in calea "marelui plan". Crearea sau adancirea unei prapastii atitudinale intre barbati si femei este in folosul celor care reconstruiesc Turnul Babel. Suntem condusi (prin manipulare) intr-o directie gresita.
09 august 2008
Jocurile Olimpice si razboiul din Osetia de Sud
Cea de a 26-a editie a Jocurilor Olimpice de vara, una dintre cele mai controversate din istorie, a fost deschisa ieri, 08.08.’08, la ora 08.08, ora Chinei, cu o ceremonie de mai multe ceasuri si traditionala parada a celor 205 delegatii participante. Din punctul meu de vedere, spectacolul oferit de chinezi la deschidere a fost absolut fabulos.
O lume intreaga a stat cu ochii pe minunatele imagini transmise, din Capitala Chinei, de televiziuni. In paralel, intr-un alt punct de pe Glob, oamenii aveau parte de un altfel de “spectacol”: cel al fricii si al mortii.
Un conflict care mocnea de ceva vreme in Georgia, mai exact in regiunea Osetia de Sud, a izbucnit. In timp ce delegatiile sportivilor defilau pe Stadionul Olimpic din Beijing, pe drumurile din Osetia defilau tancurile rusesti. Cerul Chinei era luminat feeric de artficii, iar spatiul aerian al zonei de conflict era brazdat de avioanele de vinatoare si bombardament ale Maicii Rusia.
Georgienii sustin ca rusii i-ar fi atacat, iar rusii zic ca georgienii au declansat conflictul. Nu stiu care-i adevarul, dar ma infioara momentul si modul izbucnirii luptelor din Osetia: in umbra unei actiuni care are drept scop principal promovarea pacii. Pina cind Lumea isi va dezlipi ochii de la Jocurile Olimpice, este foarte posibil ca infruntarea dintre Georgia si Rusia sa fie deja transata.
08 august 2008
Astia traiesc printre noi!
Mai multi indivizi din Suceava au privit, ieri dimineata, nepasatori cum o fata de 14 ani s-a inecat. Parte dintre ei s-au si fotografiat cu pompierii care, ulterior tragediei, cautau trupul neinsufletit al copilei. Incredibila intamplare s-a petrecut la iazul Lipoveni, din judetul Suceava.
Doar unul dintre barbati s-a deranjat, intr-un final, si a incercat sa o salveze pe fata. Efortul lui tardiv a fost inutil, nici unul dintre martorii scenei nu a schitat cel putin ca ar intentiona sa-l ajute, iar fata a fost inghitita de ape.
Mai mult, privitorii au fotografiat scena, iar mai apoi le-au facut poze si s-au fotografiat si cu pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Suceava, chemati in ajutor de unul dintre privitori. Evident, interventia a fost una de cautare, nu de salvare, pentru ca pompierii au ajuns abia dupa ce fata isi gasise sfirsitul.
Reprezentantii ISU Suceava au recuperat cadavrul fetei si, intr-un comunicat de presa, au transmis jurnalistilor intreaga intamplare, exprimindu-si indignarea fata de nepasarea oamenilor.
Nu am dreptul sa ii judec pe martorii mortii fetitei. Dar stiu ca chiar si un ciine macar scheauna atunci cind stapinul lui e la ananghie.
07 august 2008
Unde dai si de ce crapa
O sinistrata din Saucesti l-a “tras de maneca” pe presedintele Traian Basescu, cand a venit in localitate sa evalueze dezastrul, iar acum a primit cele necesare constructiei unei noi case.
La momentul intalnirii lor de luni, Traian Basescu s-a dat “deranjat” de insistentele femeii de 76 de ani, pe care a si admonestat-o: “E frumos ce faci? Cred ca decenta este necesara si pentru tineri, si pentru batrani!”. Mamaia nu a luat seama la ofuscarea prezidentiala (cu greu mascata) si a continuat a se plange.
De voie, de nevoie, Traian Basescu a trebuit sa intareasca ideea ca locuinta ii va fi refacuta. Asa se face ca ieri, pe la pranz, un camion cu materiale de constructii a poposit in Saucesti, cu destinatia bine stabilita: Sofia Ionescu Rusu.
Pilda intimplarii este ca sa te plingi e bine numai daca stii catre cine te indrepti. Mamaia Sofia si-a ales bine umarul si a castigat. Nitel sifonat din poveste a iesit taman binefacatorul. Unii dintre consatenii care au aflat de intamplarea batrinei au spus ca “pe Basescu sa-l voteze cei carora le ridica locuintele”, ca ei nu o mai fac. Nici o fapta buna nu ramine nepedepsita!
05 august 2008
Irak, o noua destinatie pentru romani
Multi romani aleg sa lucreze in Irak, atrasi de salariile mari oferite de firmele din aceasta tara, desi este o zona cu risc sporit de securitate. Parte dintre militarii romani care au activat in teatrele de operatiuni ale NATO opteaza sa lucreze in Irak, ca agenti de securitate, in schimbul unor salarii de 3.500 de dolari (aproximativ 7.900 lei). Lor li se mai ofera cazare si masa, precum si alte beneficii.
Mai mult de jumatate dintre cei care lucreaza ca agent de paza in Irak sint fosti jandarmi sau militari care au actionat in Irak si Afganistan. Ei coordoneaza garzile de securitate care pazesc institutii din Bagdad.
Care Bagdad a fost cotat de specialisti drept orasul cu cel mai mare grad de risc din lume. Totusi, lipsa perspectivelor in Romania ii alunga pe fostii combatanti in acea zona.
Meseriasii ne-au plecat din tara de la inceputul anilor ‘90, drept urmare, importam forta de munca din indepartata Asia si din Republica Moldova. Se apropie vremea cand o sa jucam, ca in copilarie, “tara, tara vrem ostasi!”.
04 august 2008
Scoala de directori
Specialistii Biroului International al Muncii afirma ca tinerii romani cu varste pana in 24 de ani sunt cei mai afectati de lipsa unui loc de munca.
O explicatie, inca nedemonstrata stiintific, ar putea fi extrasa din modul cum decurge interviul de angajare a unui tanar roman. S-a constatat ca, in majoritatea situatiilor, atunci cand patronul ii spune junelui ca de luni incepe perioada de proba, acesta intreaba care va fi marimea salariului. Raspunsul este, sustin administratorii, “dupa merit”. Aproape invariabil, in acel moment, candidatul se ridica brusc si raspunde: “Îmi pare rau, dar dintr-un astfel de salariu eu nu pot trai!”.
Depasind gluma, din experienta personala, va pot spune ca am avut parte de un tanar absolvent, in varsta de 23 de ani, adus la interviu de mama sa. Femeia m-a avertizat ca voi avea de depasit un pasaj mai delicat in conversatia cu fiul sau. Cand i-am prezentat oferta de angajare pentru somerii cu studii superioare, baietul, raspicat si senin, m-a refuzat. “Am absolvit «management» si nu pot acepta decat un post de director. Multumesc, totusi!”, mi-a spus si a plecat.
Ofertele agentiilor pentru ocupare fortei de munca pentru tinerii cu studii superioare sunt mai sarace. Totusi, somajul afecteaza mai ales persoanele care nu au terminat nici macar liceul. Mai putin de trei la suta din persoanele cu studii superioare ajung in somaj. Forma genereaza dreptul!
02 august 2008
Revolta impotriva e.off. Pardon, e.on!
Ii admir pe primarii din judetul Bacau care, joi, si-au manifestat public indignarea fata de serviciile prestate platitorilor de curent electric de e.on Moldova. Le-a trebuit cam mult pana sa ia aceasta hotarare! Ori nu au gasit, pana acum, momentul potrivit sa o faca, ori, (cam prea) rabdatori, ca tot romanul, au tot sperat ca lucrurile se vor indrepta de la sine. Numai ca e.on-ul nu presteaza prost din cauze “naturale”, ci pentru ca “nemtii” au inteles ca in Romania “merge si asa”.
Primarii nemultumiti sunt, deocamdata, la faza declarativa. Sper sa se si urneasca in directia pe care au propus-o, anume aceea de a strange semnaturi de la beneficiarii nemultumiti si de a angaja o firma de avocatura pentru a actiona in instanta e.on. O firma care, de altfel, da senzatia ca ar fi implicata si in vinzarea de luminari la kil, dupa cat de des intrerupe furnizarea de energie electrica in comunele judetului.
Am prieteni la “tara”, pe care ii vizitez frecvent, si stiu ca-si dezgheata frigiderele atunci cind vrea e.on-ul, si nu atat de rar pe cat scrie in cartea tehnica a aparatului. Hazosi, unii au nascocit si o gluma pe tema asta: “Hai la noi, ca facem «praznic»! Iar ne-au luat «astia» curentul si se strica ce avem in congelator”, suna invitatia lor.
Pacat ca reprezentantii unei firme atit de mari isi dau singuri cu firma in cap. E.”off” (stins, in lb. engleza) li se potriveste mult mai bine decit e.”on” (aprins - lb. engleza).
01 august 2008
Poze cu eclipsa
Asta zic eu ca ar fi ceea ce mi-a iesit. Am fotografiat Soarele la ora 13.02, astazi, 1 august 2008. Pozele le-am facut cu Canon-ul de familie prin lentila unor ochelari speciali, cumparati la eclipsa din 11 august 2001.
De la televizor am aflat ca discul Soarelui a fost acoperit in proportie de 29% (asa se vede din nord-estul Moldovei). In Siberia a fost bezna in plina zi, timp de doua minute. Ne vedem la urmatoarea eclipsa, pe 15 ianuarie 2010!
P.S.: Daca vreti imagini mai bune, uitati-va la televizor sau pe site-urile specializate! :)