04 martie 2008

PiKaNT: O dambla cu calamar, legume si orez!







Cam 1 kg de calamar-tub congelat, ardei gras rosu, ardei iute bulgaresc, ceapa, usturoi, morcov, patrunjel, busuioc, ulei de masline, piper negru si alb, boia iute si dulce, una conserva rosii taiate cubuletze, nitzel chimen, nitzel zahar brun, sare, otzet balsamic, broccoli in otzet... ceva timp (cam doua ceasuri) si niscaiva chef de bucatarit. Rezultatul merita! (in paralel s-a produs si un excelent steak de vitzel fraged cu orez si legume sotate!!!)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Adevarul e ca nu stiu nimic despre calamar, dpdv gastronomic. Nu stiu cum se prepara, cum se pregateste, cum miroase, cum m-ar putea incita sa-l gatesc...,nimic cu alte cuvinte, pt. ca imi pare "odios" pt. ochi si degete, dar pozele tale imi inspira o anumita placere...cea dedicata papilelor gustative!;)) Nu stiu daca as si incerca, sunt o gurmanda prin excelenta, insa...de cele mai multe ori creierul ma "restrictioneaza" de la anumite "degustari";)) Dar, pe bune, pozele tale arata super, iar reteta mi se pare accesibila! Gabi